• 06 (68) 416-421
  • kovacsgumi@internet-x.hu
  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 18:00 | Szombat: 08:00 - 13:00 | Vasárnap: Zárva
  • Létrehozva: 2017-09-25

Tudnivalók a defekttűrő autógumikról

Mindenki számára fontos a biztonságos autóvezetés, ennek érdekében a gépkocsitulajdonosok mindent megtesznek, hogy elkerülhessék a baleseteket. A biztonságos vezetés egyik elengedhetetlen kelléke a minőségi, megbízható gumiabroncs.

A defekttűrő gumikat abroncs nyomásmérővel felszerelt autóra lehet felszerelni, ugyanis az abroncs nem enged le gond esetén, így a vezető nem érzékeli a defektet, viszont a nyomásmérő már a minimális levegővesztést is érzékeli. Az ilyen típusú autógumik legfőbb előnye, hogy az abroncsban lévő levegőnyomás nélkül is képesek bizonyos távolságot maximális sebességgel megtenni, ez leginkább a rendkívül kemény és merev oldalfalú felépítésüknek köszönhető.

Ezeknél a gumiabroncsoknál ugyanúgy fennáll a defekt lehetősége, de ebben az esetben az autótulajdonosnak megvan a lehetősége arra, hogy elguruljon a legközelebbi szervizbe, és megjavíttassa autógumiját. Ám fontos tudni, hogy defekttűrő autógumi használata esetén is csak maximum 80 km-es távolságot lehet megtenni, és 80 km/órával lehet haladni, hiszen ha levegő nélkül használjuk az abroncsokat, túllépve ezeket az intervallumokat, az abroncs tönkremegy!

A defekttűrő gumiabroncsok jóval nagyobb biztonságot nyújtanak, mert az említett feltételek betartásával levegőnyomás nélkül is irányíthatóvá válik a gépjármű, így jelentősen csökken annak a veszélye, hogy a felniről leszakadna az autógumi vezetés közben. Mindemellett kényelmes megoldást is kínálnak, hiszen nem kell jelentősebb időkieséssel számolni defekt esetén.

Minden Jog Fenntartva © 2024 Oros-Gumi Kft.
A weboldalt készítette és üzemelteti: B-Web Stúdió