• 06 (68) 416-421
  • kovacsgumi@internet-x.hu
  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 18:00 | Szombat: 08:00 - 13:00 | Vasárnap: Zárva
  • Létrehozva: 2017-09-25

Miért fontos a nyári gumi?

A nyári gumikat sokkal kevésbé tartják fontosnak, mint a téli gumikat. Sokan nem is gondolnak bele, miért lehet lényeges, hogy időben átváltsunk nyári gumira. A legtöbb ember arra gondol, hogy a téli jeges utakon az életveszély elkerülése miatt fontos a téli gumik felhelyezése, hiszen a téli gumik felülete biztosítja a tökéletes tapadást a jeges utakon. De mi a helyzet a nyári száraz utakkal?

Egy bizonyos hőfok után az utak felolvadnak, így kevésbé fenyegeti a sofőröket a megcsúszás veszélye. Azonban a meleg aszfalton a téli gumi jobban tapad, így a gépkocsi kevésbé lesz irányítható, haladása lelassul, és ezzel megnő az üzemanyag költség is, továbbá a nagyobb tapadás miatt jobban kopnak az abroncsok. Az előző szempontok alapján látható a nyári gumik fontossága, ezért lényeges, hogy időben átváltsanak nyári gumikra, ezzel megkímélve Önmagukat a fölösleges költségektől!

Vásárlás előtt érdemes tájékozódni, hogy a kiválasztott nyári guminak mekkora a zaj szintje, milyen a komfort érzete és hogyan teljesít menet közben. A nyári gumiabroncsok hatalmas kínálatából nehéz kiválasztani az ideálisat, de szakképzett kollégáink ebben is segítenek Önnek és hasznos tanácsokkal látják el, hogy az Önnek megfelelő nyári-gumit választhassa ki.

Minden Jog Fenntartva © 2024 Oros-Gumi Kft.
A weboldalt készítette és üzemelteti: B-Web Stúdió